Člani JRE Slovenije sodelujejo v vseslovenski dobrodelni akciji Chefs Care

29.04.2020

Kuharski mojstri po celi Sloveniji so združili moči v zanimivem spletnem izzivu Chefs cafe in s pomočjo nominacij spodbudili svoje kuharske kolege, da pripravijo obroke za tiste, ki se v teh dneh žrtvujejo za nas in skrbijo za naše zdravje ter nemoten potek življenja v karanteni. Za zdravnike, medicinske sestre, policiste, gasilce, civilno zaščito, zposlene v domovih za starejše in še koga so pripravili skupno več kot 3.000 okusnih obrokov.

Idejni vodja akcije je Iztok Gumzej, kuharski mojster iz Hrastnika, ki se je posebnega kuharskega projekta domislil konec marca, do zdaj pa se mu je v dobrodelni pobudi, namenjeni tistim, ki so v času izrednih zdravstvenih razmer najbolj obremenjeni in na udaru pridružilo že več kot 100 kuharjev iz vse Slovenije.

Ker je projekt izjemen, smo ga želeli še dodatno spodbuditi in ga podpreti tudi s strani društva kreativnih gostincev Jeunes Restaurateurs (JRE) Slovenije. Člani JRE, ki so se na akcijo odzvali so:

Marko Pavčnik, PAVUS, ki je s svojimi kuharskimi dobrotami razveselil zaposlene v Zdravstvenem domu Laško in ambulanti za bolezen covid-19 Splošne bolnišnice Celje.


Gašper Puhan, Galerija okusov, je dan polepšal Zdravstvenemu domu Žalec, Zdravstvenemu domu Žalec - enota Petrovče in Policijski postaji Žalec.

Tomaž Kavčič, Zemono, je izbral nekaj bližnjih ustanov, ki se v teh dneh še posebno trudijo za naše zdravje in varnost ter jim pripravil malico.

Grega Repovž, Gostilna Repovž, je z dobrotami obiskal ZD Sevnica in pripravili paketke za lekarno Sevnica.

Uroš Štefelin, Vila Podvin, je obrok pripravil za Policijsko postajo Radovljica.

Bine Volčič, Monstera, je pogasil lakoto kranjskih gasilcev in sodelavcev klicnega centra 112 za Gorenjsko.

Ana Roš, Hiša Franko, je svoje pakete dobrot poslala profesorjem Gimnazije Tolmin.

Uroš Fakuč, DAM, je z malico obiskal osebje Doma upokojencev Nova Gorica.

Tanja Pintarič, Rajh, bo kosilo pripravila za zaposlene v Pomurskih lekarnah.

Ksenija in Martin Mahorčič, Gostilna Mahorčič - Rvndictes, sta z mlado koprivo, bogato s posebnimi vitamini za krepitev imunskega sistema postregla ZD Sežana in ZD Hrpelje Kozina.

Compartir esta entrada