Villa Ruimzicht

Chef Bjorn Massop en zijn brigade heten je welkom in Hotel-Restaurant Villa Ruimzicht! De villa werd gebouwd in 1853 als buitenverblijf van een rijke herenboer en deed later dienst als school. Oer-Achterhoekers Bennie Joling en Guus Hiddink hebben - met wisselend succes - jaren doorgebracht in de schoolbanken op Ruimzicht. Tegenwoordig is het er goed toeven voor fijnproevers, want er huizen twee restaurants met ieder een eigen sfeer en culinaire insteek. LOKAAL en BITES. Restaurant LOKAAL heeft door gebruik van streekproducten een regionaal karakter. Zijn informele zusje BITES heeft een uitnodigende bar, comfortabele lounge en BITES gerechten om te delen. Een plek om thuis te komen!

Villa Ruimzicht
Ruimzichtlaan 150
7001 KG Doetinchem
Nederland

T: +31 (0)314 32 06 80
W: www.hotelvillaruimzicht.nl
E: [javascript protected email address]


Hotel Terroir Eigentijds Reserveren

Openingstijden

Lunch Diner
Maandag 12:00 - 15:00 17:00 - 22:30
Dinsdag 12:00 - 15:00 17:00 - 22:30
Woensdag 12:00 - 15:00 17:00 - 22:30
Donderdag 12:00 - 15:00 17:00 - 22:30
Vrijdag 12:00 - 15:00 17:00 - 22:30
Zaterdag 12:00 - 15:00 17:00 - 22:30
Zondag 12:00 - 15:00 17:00 - 22:30

Bjorn Massop

Jeune Restaurateur

De geboren en getogen Achterhoeker Bjorn Massop wil kok worden, hij gaat naar de koksopleiding en komt als leerling terecht bij Het Jachthuis in Hoog Soeren. Bij chef van den Breemen mag hij uitbenen, fileren en koken met dagverse regionale producten. Na Het Jachthuis gaat hij naar De Zwetheul ** in Schipluiden. Bij chef Ridder ziet hij dat continuïteit, rust en structuur belangrijke pijlers zijn in een sterrenkeuken. Massop wil een verdiepingsslag maken qua technieken in de klassieke Franse keuken en keert terug naar Het Jachthuis als sous-chef. Hij neemt deel aan tal van wedstrijden en wint in 2008 de Jeunes Talents Auguste Escoffier Trophy Benelux en bereikt in 2009 de tweede plek bij Jeunes Talents Auguste Escoffier World Trophy. Het is Massop gelukt voor zijn 25e sous-chef te worden, nu wil hij voor zijn 30e chef zijn bij een sterrenzaak. Ook deze droom komt uit, bij sterrenrestaurant Basiliek geeft chef Jansma hem de kans om als chef de partie uit te groeien tot keukenchef. Hierna wordt hij keukenchef bij Restaurant de Echoput en komt Hotel Villa Ruimzicht op zijn pad. Terug naar de roots, terug naar zijn Achterhoek. In 2018 wordt hij mede-eigenaar van Hotel Villa Ruimzicht.

Sommelier: Paul Hoere

Keuken

Bjorn en zijn team zijn fervent liefhebbers van producten uit eigen streek. Graag laten we u dat beleven! We betrekken onze producten zoveel mogelijk rechtstreeks van (biologische) boeren in de regio. Van boer naar bord. Verser kunnen onze producten niet zijn. Onze helden zijn onder andere Versboerderij Daalwiek uit Geesteren, Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam, de Hoeve uit Eibergen en Wolters Poelier uit Harreveld. En sinds kort de vrijwilligers van de Amphion tuin waar een deel van de groente en kruiden vandaan komt. 

Hotel

Ruimzicht - gebouwd in 1853 is vooral bekend als internaat en later als school. Oer Achterhoekers als Bennie Joling en Guus Hiddink hebben – met wisselend succes – jaren doorgebracht in de schoolbanken op Ruimzicht.

Kees Hensen kocht Villa Ruimzicht in 2007 in vervallen staat en renoveerde het tot een eigentijds viersterren hotel met 42 ruime hotelkamers, restaurants, een kookstudio, een veranda met lounge terras en diverse vergaderruimtes. Uitgangspunt was om het Rijksmonument weer haar oude grandeur terug te geven en om eigentijdse horecaconcepten neer te zetten waar Doetinchem trots op is. Modieus, centraal gesitueerd en met een historisch karakter.

Alle 42 hotelkamers hebben een eigen stijl en inrichting waarin de sfeer van het historisch gebouw is gecombineerd met eigentijds design. Elke kamer heeft Wi-Fi, een digitaal verlichtingssysteem en moderne audio – en tv apparatuur. De stijlvolle shutters zorgen bovendien voor een unieke lichtinval.

Speciale activiteiten

Het leven moet gevierd worden! Daar helpen wij je graag bij! Van kraamborrel tot diamanten bruiloft, van afstudeerfeestje tot pensioensborrel.. Je viert het goed en leuk bij Villa Ruimzicht! Zelf organiseren we een exclusieve Zomerfair, een buitenfilm in het park en nog veel meer! 

Omgeving

UUTBLOAZEN….In de Achterhoek lijkt de klok langzamer te lopen. Je kan er als toerist uutbloazen en op verhaal komen. De Achterhoek is nu een natuurlijke omgeving voor iedereen die rust, natuur en eindeloze afwisselende fietspaden zoekt met mooie vergezichten en landhuizen en kastelen op de achtergrond. Deze streek ten oosten van rivier de IJssel, staat vooral bekend om haar vele bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes. De bevolking woont in lieflijke dorpen of in fraaie historische stadjes. Het kleinschalige en vriendelijke karakter maakt de streek een ideale plek om op verhaal te komen. De prachtige natuur leent zich perfect om lekker te in te fietsen of wandelen. Het is dan ook niet voor niets dat de Achterhoek is uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland!

Villa Ruimzicht
Ruimzichtlaan 150
7001 KG Doetinchem
Nederland

T: +31 (0)314 32 06 80
W: www.hotelvillaruimzicht.nl
E: [javascript protected email address]


Hotel Terroir Eigentijds Reserveren

Hotel

Standaard kamer 99
Superior kamer 124
Superior suite 134