Hemingway

Restaurant

In het historische centrum van Bergen op Zoom ligt Restaurant Hemingway. Een restaurant dat vernoemd is naar Ernest Hemingway, schrijver en groot levensgenieter met waardering voor wijnen en spijzen. In dit restaurant staat culinair genieten centraal. Men treft hier een klassieke Franse kookstijl aan met wereldse invloeden, maar ook de keuken van de Lage Landen. Op de kaart staan lokale producten van de Brabantse Wal, oer-Hollandse producten in een modern jasje. De wijnkaart is samengesteld door register-vinoloog Guus Van Dijk. Een mooi aanbod van wijnen, bewust opgebouwd met gevestigde en alternatieve wijnen. Van Dijk zoekt de spanning graag op en wil daarmee de gast blijvend verrassen.

Restaurant Hemingway
Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Nederland

T: + 31 (0)164 25 20 50
W: www.restauranthemingway.nl
E: [javascript protected email address]


Hotel Reserveren

Openingstijden

Lunch Diner
Maandag - 18:00 - 21:30
Dinsdag - 18:00 - 21:30
Woensdag - 18:00 - 21:30
Donderdag - 18:00 - 21:30
Vrijdag - 18:00 - 21:30
Zaterdag - 18:00 - 21:30
Zondag - -

Gesloten op
Lunch op aanvraag voor groepen vanaf 15 personen. Wij zijn gesloten tijdens oud- en nieuwjaarsdag.

Tim Schimmel

Jeune Restaurateur

Gastheer Tim Schimmel slaat aan het begin van zijn studie twee vliegen in één klap. Hij wil zich verdiepen in alle aspecten van de gastronomie en een reis maken naar Nieuw-Zeeland. Hij gaat naar de Hogere Hotelschool in Breda, destijds de enige opleiding met stageplekken in Nieuw-Zeeland. Voordat hij aan de opleiding begint, verkent hij de omgeving. Hij wordt op slag verliefd op Grand Hotel De Draak en Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom. Hier wil hij werken tijdens zijn studie. Zijn wens komt uit en na een snuffelstage gaat hij aan de slag als receptionist. Zijn grote passie is koken, echter tijdens zijn stages komt hij erachter dat hij liever voor de schermen acteert. Zijn stage in Auckland heeft hem gevormd van stagiair tot volwassen professional. Gedurende zijn opleiding komt hij terecht bij Hotel Des Indes in Den Haag, daar leert hij over welke vaardigheden een gastheer op 5 sterren niveau dient te beschikken. Na zijn studie ervaart hij dat een 9 tot 5 desk job als Marketing Assistent niet zijn ding is en krijgt hij de functie Operations Manager aangeboden op het vertrouwde nest in Bergen op Zoom. Deze uitdaging pakt hij met beide handen aan, want oude liefde roest nooit!


Sommelier: Guus van Dijk

Keuken

Geniet van onze klassiek en modern Franse kaart met lokale en wereldse invloeden. In onze menukaart staat een keuzemenu en je kan ook à la carte genieten! De menukaart is bewust samengesteld door ons keukenteam en wij werken het liefst met lokale producten uit Bergen op Zoom en omstreken. De rest vullen we aan met eerlijke en verantwoorde producten. Verse grondstoffen worden dagelijks bij ons geleverd en wij willen je het beste bieden van de Brabantse Wal.

Hotel

Grand Hotel de Draak is het oudste hotel en tevens de oudste onderneming van Nederland. We zijn al ruim 600 jaar gastvrij en bevinden ons midden in het centrum van Bergen op Zoom gelegen aan de Grote Markt. Een bezoek aan ons hotel neemt u terug mee naar de middeleeuwen met hedendaags comfort.

Omgeving

In het midden van de Brabantse Wal ligt de Markiezenstad Bergen op Zoom. De meer dan 800  monumenten in deze stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden. De vele culturele evenementen en het brede winkel- en horeca-aanbod maken een bezoek aan deze stad meer dan de moeite waard. Voor funshoppen, cultuur proeven en culinair genieten ben je in Bergen op Zoom aan het juiste adres. 

Restaurant Hemingway
Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
Nederland

T: + 31 (0)164 25 20 50
W: www.restauranthemingway.nl
E: [javascript protected email address]


Hotel Reserveren

Hotel

Standaard kamer €98,50
Junior suite €105,00
Superior suite €135,00