Scherp

Restaurant

Restaurant Scherp is gevestigd in een monumentaal pand dat bestaat uit vijf oude pakhuisjes. Op de kaart staan de mooiste internationale gerechten, gecombineerd met Zeeuwse producten. Een sashimi van Yellowtail uit Colijnsplaat, of een heerlijk glas Brut de Zélande uit Schouwen-Duiveland. De wijnkaart is door gastvrouw en wijnkoningin Dhani afgestemd op de keuken en ingedeeld op smaak, karakter en prijs. Bij Mart en Dhani Scherp proef je Zeeland in een modern en authentiek jasje. Dit geldt niet alleen voor de kaart, maar ook voor de inrichting van het restaurant en de B&B. Eigentijds en sfeervol met hier en daar een knipoog naar Zeeland. Kortom, een warm Zeeuws onthaal.

Restaurant Scherp
Wijngaardstraat 1-5
4331 PM Middelburg
Nederland

T: +31 (0) 118 63 46 33
W: www.restaurantscherp.nl
E: [javascript protected email address]


Hotel Terroir Innovatief Reserveren

Openingstijden

Lunch Diner
Maandag - -
Dinsdag - 18:00 - 21:00
Woensdag - 18:00 - 21:00
Donderdag - 18:00 - 21:00
Vrijdag - 18:00 - 21:00
Zaterdag - 18:00 - 21:00
Zondag - -

Gesloten op
lunch alleen op reservering

Dhani & Mart Scherp

Jeune Restaurateur

De liefde voor het koken ontluikt bij Mart Scherp tijdens zijn eerste bijbaantje in een hotel, hier mag hij schaaltjes met appelmoes vullen en aftoppen met een kers. Scherp mag tijdens zijn opleiding stage lopen bij Nolet in Yerseke, een restaurant van niveau. Hier mag hij als leerling mee gaan jagen en vissen, want respect voor de natuur en het product dienen hoog in het vaandel van een chef te staan. Bij Nolet krijgt hij zodoende gelijk aan het begin van zijn carrière een gedegen klassieke basis mee. Na zijn opleiding wordt hij aangenomen bij twee Michelin sterrenzaak Inter Scaldes en wordt daar op 19-jarige leeftijd sous-chef. Bij Inter Scaldes draait het om proeven, proeven en nog eens proeven. ‘No waste cooking’ is het culinaire devies van chef Maartje Boudeling. Bij restaurant De Bourgondiër in Vlissingen wordt Mart voor het eerst chef kok en zijn Dhani wordt er gastvouw. Als team winnen ze de Zilveren Champignon en krijgen waardering van Gault Millau, Lekker en een Bib Gourmand. In 2007 zijn Mart en Dhani er klaar voor en openen vervolgens Restaurant Scherp in Middelburg.

Sommelier: Dhani Scherp - Zapata

Keuken

"We zijn bevoorrecht dat we in Zeeland zoveel mooie streekproducten hebben, met veel liefde en passie voor het vak verwerken we deze in onze smaakvolle gerechten."  Chefkok - Mart Scherp

Hotel

Vier B&B appartementen met elk een eigen karakter en een knipoog naar Zeeland. De "luxe strandsuite" en "Zeeuwse Glorie" zijn onlangs opgeleverd en we zijn enorm trots op het eindresultaat. De ander appartementen "Slapen in de wei" & "In de bedstee" vallen zeer in de smaak bij onze gasten we hebben in korte tijd al veel lovende recensies mogen ontvangen.. Slapen bij Scherp heeft de luxe van een Hotel, de privacy van een appartement en het kleinschalige met de personal touch van een B&B.

 

Speciale activiteiten

Op de 1e verdieping van restaurant Scherp zijn er twee zalen die de mogelijkheden bieden om te vergaderen, lunchen of te dineren in prive sfeer. Uniek in Middelburg en erg leuk voor de zakelijke gast die een presentatie/vergadering wil houden of voor een gezellige private dining met familie of vrienden. De kleinere zaal heeft een intieme huiskamer sfeer en biedt ruimte tot 16 personen. De smaakvol ingerichte grotere zaal biedt ruimte tot 30 personen.

JRE - CHEF VAN HET JAAR

2019

Een ‘hommage’ aan de keukenchef; het streven naar de juiste combinatie in volledige harmonie met de filosofie van de chef. JRE chefs beschikken over het buitengewone talent en de creativiteit om gastronomische ideeën te transformeren tot uitgebalanceerde creaties. Hun drive is een voorbeeld en inspiratie voor de jeugd opdat ook zij op een dag zullen excelleren op het hoogste niveau.

Restaurant Scherp
Wijngaardstraat 1-5
4331 PM Middelburg
Nederland

T: +31 (0) 118 63 46 33
W: www.restaurantscherp.nl
E: [javascript protected email address]


Hotel Terroir Innovatief Reserveren

Hotel