't Vlasbloemeken

Restaurant 't Vlasbloemeken ligt in het Zeeuws-Vlaamse dorp Koewacht, op slechts enkele meters van de Nederlands-Belgische grens. In dit restaurant wordt het artistieke omarmd, in een sfeervolle setting kan de gast ongedwongen kennis maken met kunst. De menukaart laat de rijkdom van de omgeving zien: fruit uit de Zak van Zuid-Beveland, kreeft uit de Oosterschelde en lam uit het Verdronken Land van Saeftinghe. De kookstijl van chef Eric van Bochove laat zich omschrijven als klassiek gecombineerd met moderne en nieuwe technieken. Gastvrouw en sommelier Bianca sluit hier feilloos op aan met de wijnkaart. De ambiance, gerechten en wijnen prikkelen letterlijk alle zintuigen van de gast.

't Vlasbloemeken
Nieuwstraat 8
4576 AL Koewacht
Nederland

T: +31 (0) 114 36 19 14
W: www.vlasbloemeken.com
E: [javascript protected email address]


Terroir Eigentijds Reserveren

Openingstijden

Lunch Diner
Maandag 12:00 - 14:00 18:00 - 21:00
Dinsdag - -
Woensdag - -
Donderdag 12:00 - 14:00 18:00 - 21:00
Vrijdag 12:00 - 14:00 18:00 - 21:00
Zaterdag - 18:00 - 21:00
Zondag 12:00 - 14:00 18:00 - 21:00

Bianca & Eric van Bochove

Jeune Restaurateur

Eric van Bochove begint op 15-jarige leeftijd als keukenhulp bij Bellevue in Goes en wordt op slag verliefd op het koksvak. Tijdens zijn opleiding gaat hij stage lopen bij ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk en komt daar voor het eerst in aanraking met de verfijnde keuken. Als 19-jarige gaat hij naar het Hilton Gatwick Hotel in Londen en krijgt als chef de partie de verantwoordelijkheid voor maar liefst drie restaurants, alles draait om organisatie en planning. In Zwitserland werkt hij voor het eerst in een open keuken en daar ervaart hij dat de interactie tussen gast en kok zeer belangrijk is. Na Londen volgen De Zwaan in Etten-Leur en Prinses Juliana in Valkenburg, zeer toonaangevende zaken van niveau. Van Bochove bouwt verder aan zijn CV en wordt aangenomen als chef kok bij De Campveerse Toren. Hier krijgt hij alle vrijheid om zijn culinaire expressie vorm te geven. Tijdens zijn carrière komt hij Bianca tegen, zij deed als gastvrouw ervaring op bij diverse topzaken zoals Château Neercanne en De Leuf. Samen vormen ze zowel een perfecte combinatie, als een ijzersterk team. In 2005 nemen zij in Koewacht ’t Vlasbloemeken over en in 2011 worden ze onverwachts beloond met een ster.

Sommelier: Bianca van Bochove

Keuken

."Al het lekkers van Zee | Vee | Veld " is ons motto we hebben hier in Zeeland zoveel schitterend mooie producten voor handen waarom zouden we het verder halen. Vers en met respect, zo behandelen wij de producten naar de seizoenen kijkend en altijd de echte smaken accentueren dat staat voorop.

Speciale activiteiten

Workshops. Hiermee geven wij u de mogelijkheid om te koken als een restaurantkok. U gaat in een kleine groep (een 8-tal persone) zelf aan de slag in onze keuken. Er wordt een 4 gangen menu bereid en daarna natuurlijk geproefd. Het menu is samengevat, inclusief de recepten, in een handig boekje zodat u voor thuis een keurig naslagwerk heeft en daar lekker verder mee aan de gang kunt gaan.

't Vlasbloemeken
Nieuwstraat 8
4576 AL Koewacht
Nederland

T: +31 (0) 114 36 19 14
W: www.vlasbloemeken.com
E: [javascript protected email address]


Terroir Eigentijds Reserveren